Fatninger

Fatninger

Fatninger som hænger frit fra loftet er blevet en yderst populær løsning når det kommer til belysning. Man kan vælge at have én eller flere fatninger hængende, hvor man isætter en flot Dekorationspære. Fatningerne fås i mange forskellige farver og materialer. Derudover sælger vi både fatninger med og uden ledning. På denne side kan du læse alt du behøver vide om fatninger og tilbehør dertil.

Fatninger E27

Der findes flere forskellige slags fatninger, men E27 er dog uden tvivl den mest almindelige af slagsen. Pæren og fatningen skal naturligvis passe sammen, ellers kommer der ingen lys. E27 fatningen er den vi kender som den ”store” fatning. E27 fatninger findes både i bordlamper, gulvlamper, væglamper, pendler, men også i fatningssæt med ledning, som hænger frit ned fra loft.

 

 

Fatninger Typer

Der er er flere forskellige typer af fatninger. Herunder kan du læse om de fire mest benyttede fatninger, hvilke er de fatninger du vil støde på i 99% af alle lamper.

E14 og E27 fatning

Den mindst almindelige er som nævnt E27 (stor) fatning, mens den lille (E14) fatning også findes i flere forskellige typer af lamper. E14 og E27 pærerne har gevind som vi kender det, hvor man skruer pæren i fatningen.

G9 fatning

G9 pærens sokkel har to stifter i hver side, som er bøjede. G9 pæren fungerer nærmest som en stift og sættes i fatningen ved at ”klikke” den ind. G9 fatningen ses primært i mindre lamper med små skærme, hvor der ikke er plads til en stor pære. Dette gælder især små bordlamper og væglamper.

GU10 fatning

GU10 fatningen er det mange kender som spotbelysning, da det er den salgs pære man bruger til spots i eksempelvis køkkenet. Man finder dog også jævnligt gulvlamper som er udstyret med GU10 fatninger, især dem hvor armen på væglampen kan drejes. GU10 pæren sættes fast i fatningen super nemt ved at lave et enkelt vrid til siden. Den tages ud ved hjælp af samme simple metode.

Fatning med stofledning

Vi har et enormt stort udvalg af fatninger med ledning – langt de fleste er med stofledning og ellers kan de sagtens skiftes til stof.