Gulvlamper tilbud

Gulvlamper tilbud

Her hos OutletLamper kan du altid finde gode tilbud på gulvlamper. Vi prøver altid at have Danmarks bedste priser på lamper, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan bruge filterfunktionen til at søge efter eksempelvis laveste pris på gulvlamper. Der er mange forskellige typer af gulvlamper, høje som lave, én arm, flere arme osv. Det er svært at forestille sig en hyggelig stue uden en gulvlampe, den må siges at være standardinventar i det vi klassificerer som et hjem. Her sørger gulvlampen for, at skabe hyggelig belysning og giver foruden et dekorativt udtryk i hjemmet, også mulighed for et godt læselys. Vi har et stort udvalg af standerlamper - et udvalg som hele tiden vokser. Vi kan dog ikke garantere at alle tilbud er faste, da vi som outlet-butik jævnligt har udskiftning i
vores sortiment.

Standerlampe

”Hvad er forskellen på en gulvlampe og en standerlampe?” spørger du måske. Svaret er, at der ikke er nogen forskel på de to. Det er simpelthen bare to begreber for den samme ting. Standerlampe er det ældste begreb og mange forbinder disse som værende en klassisk standerlampe. En standerlampe i stuen, giver dig mulighed for at forene design og funktionalitet. Gulvlampen er noget af det første man ligger mærker til, når man træder ind i en stue.

Hvilken standerlampe skal jeg vælge?

Inden du foretager et køb af standerlampe er der flere ting skal tage stilling til. Her får du 5 punkter, du skal være opmærksom på.

- Hvor meget lys har jeg brug for? Find ud af dit lysmæssige behov. Er lampen mest til udsmykning, eller skal den bruges som læselampe? Hvis du skal bruge læselys, anbefaler vi en standerlampe med bevægelig arm, så du kan pege lyset i retning af din bog eller dit blad.

 

- Hvad passer til min stil? Sørg for at vælg en standerlampe, der passer ind i stilen med resten af stuen. Dette kan f.eks. være en farve som går igen med resten af rummet. Det kan også være du allerede har loftslampen i samme serie, som du kan matche din standerlampe med.

- Tjek målene på lampen. Det er vigtigt, at du får målt op om der er plads, dér hvor du har tænkt lampen skal stå. Vi har altid oplyst højde og diameter på standerlamper.

 

- Skal lampen kunne justeres i højden? Nogle gulvlamper kan justeres i højden. Hvis dette er et behov for dig, skal du huske at undersøge om den lampe du ser på, kan det.

 

- Skal lyset kunne dæmpes? Hvis det er en prioritet for dig, at lyset på din standerlampe skal kunne dæmpes, skal du sørge for, at den lampe du køber kan det. Nogle lamper har en indbygget lysdæmper, hvor du kan skrue op og ned på selve lampen. Hvis ikke, skal du tilkøbe en dæmpbar pære og dæmpe lampen med en lysdæmperkontakt.

 

Lyskilde til gulvlampe

Hvis du er i tvivl om, hvilken pære der passer til din gulvlampe, er det første du skal gøre, at finde frem til hvilken fatning lampen er udstyret med. Nogle lamper har indbygget LED lys. Har din lampe det, behøver du ikke læse mere her – for så er pæren naturligvis også indbygget. Ellers er langt de fleste gulvlamper udstyret med E14 (lille) eller E27 (stor) fatning. Når du har fundet størrelsen på fatningen, skal du beslutte dig for, hvor skarpt et lys du ønsker. Hvis du skal bruge lampen læselampe, skal du se efter en pære med mange lumen. Skal du bruge dekorativ hyggebelysning, bør du se efter en pære med få lumen og en varm lysfave (Kelvin). Her finder du en guide, som kan hjælpe dig med at finde den rette pære.

 

 

Størrelser på gulvlamper

En gennemsnitlig gulvlampe måler ca. 150cm i højden – nogle højere,
nogle lavere. Dem der er designet til at skulle bruges når man sidder ned, er naturligvis lavere end dem de såkaldte ”statement lamper” hvor det er meningen at de skal skille sig ud, grundet deres unikke design og størrelse, ikke mindst.

Små gulvlamper

De små gulvlamper (under 135cm) inkluderer de gulvlamper der er egnet som læselamper, eller på andet vis er tiltænkt brug hvor man sidder ned. Man ser ofte de mindre gulvlamper bag sofaen, ved siden af læsestolen eller ved siden af skrivebordet.

Mellemstore
gulvlamper

De mellemstore gulvlamper (135-160cm) kan også godt bruges ind over en sofa eller en lænestol, men dette kræver ofte at de har en arm eller et lampehoved der kan vippes. Hvis ikke dette er tilfældet, er der nemlig sandsynlighed for, at man bliver blændet når man sidder lavt og kigger op mod lampen.

Store gulvlamper

De store gulvlamper (+160cm) bruges oftest i hjem hvor der er højt til loftet og masser af plads – eller kan rummet hurtigt komme til at virke sammenpresset. Disse lamper bruges enten i halls eller i større stuer og spisestuer.


Lysretningen på gulvlamper
De fleste gulvlamper bruger en eller flere pærer som skrues i lampen. Den helt klassiske (som også er den vi ser i langt de fleste gulvlamper) er E27 pæren. Nogle gulvlamper har dog også indbygget led lyskilder, så man ikke skal købe pærer til dem. Levetiden på disse er som regel 20-30.000 timer
(20-25 år ved almindeligt brug). Når først lyset sendes ud fra lampen, kan
lyset blive manipuleret med på flere måder:

1. Lampeskærme

Lampeskærme bliver brugt til at filtrere og forme lampens lys. Den klassiske lampeskærm har en lille åbning i toppen og en større åbning i bunden, hvor der kommer meget lys ud. Alt efter tykkelsen og hvilket materiale lampeskærmen er lavet af, kommer der mere også en vis mængde lys ud gennem skærmen. Lampeskærmens form er også afgørende for, hvor meget og hvilken slags lys lampen giver. Jo større åbning lampeskærmen har i bundes, des større en lyskegle vil den også kaste ud.

2. Flere arme på gulvlamper

Med en gulvlampe med flere arme, har du mulighed for at få lys i lige præcis de retninger du har brug for. Med flere lampehoveder på gulvlampen i stuehjørnet slipper du for at diskutere med ægtefællen om retningen på lyset, da i bare skal styre hver jeres arm. Hvis den ene mangler læselys og den anden ikke vil have mere lys, kan man nøjes med at have en enkel arm tændt. Nogle vælger også at have det ene lampehoved til at pege op i luften eller ud i rummet, for at sikre en god generel grundbelysning, mens det andet lampehoved kan pege ned i retning af bogen eller strikketøjet.

3. Justérbare gulvlamper

Vi var lidt inde på det under lamperne med flere arme, men med en gulvlampe der kan justeres, har du mulighed for at pege lysets kegle i præcis den retning du ønsker. Justérbare gulvlamper laves både med flex arm, hvor hele armen kan drejes efter behov, men de kan også ”bare” være hvor selve lampehovedet kan vippes fra side til side.