Indbygningsspots

Indbygningsspots

Indbygningsspots er en af de mest populære belysningsformer
i Danmark. Indbygningsspots kan bruges i alle rum og mange indbygningsspots kan også bruges udendørs. De fleste nyere indbygningsspots bruger LED som lyskilde, da dette er energivenligt, giver pænt lys og er yderst holdbart.


Hvad er et spot

Et spot er en belysningsform, hvor et lille lys spot monteres i loftet. Et spot er et lille lys der er meget alsidigt og et spot eller flere spots kan bruges i absolut alle rum. Spots er ofte populære både fordi de er energivenlige og kan lyse i utroligt lang tid, fordi de er billige i drift og fordi de blender ind i ethvert rum uden besvær. Der findes mange
forskellige typer spots. Man kan både få almindelige spots til indendørs brug og spots til udendørsbrug. Nogle spots kan bruges til både indendørs og
udendørs brug. Dette kan du altid læse om i produktspecifikationen for det spot du har øje på.


Hvor mange spots?

Hvor mange spots du skal bruge kan være utroligt svært at
vurdere udefra, da det kommer meget an på det naturlige lysindfald i rummet, rummets størrelse, gulvets og væggenes farve og behov for belysning i netop dette rum. De fleste har 1-2 spots pr kvadratmeter – så er man på den sikre side. En god ide er at se på rummets funktion og vurder om der skal være en generelt skarp rumbelysning, eller om der måske skal være en lidt mildere rumbelysning for så at have nogle specifikke områder der kan oplyses yderlige. Dette kan for eksempel være relevant i køkkenet, hvor der skal være en god rumbelysning, og derudover har mange behov for ekstra belysning over køkkenområderne hvor der arbejdes.

Hvor køber man spots?

Hos Outletlamper har vi et bredt udvalg af spots til alverdens behov. Om du skal bruge indendørs spots, udendørs spots, LED spots eller hvad du ønsker så har vi garanteret de perfekte spots til dig. Hvis du
ønsker et overblik over vores udvalg, kan du finde det her. Tænk over hvilke funktioner dine nye spots skal kunne klare. Husk vi altid gerne vil hjælpe med at finde de korrekte spots efter jeres ønsker og behov.

Hvilke Spots skal jeg vælge?

Når du skal vælge spots er der flere væsentlige elementer
der spiller en stor rolle for at du får de helt rigtige spots til dig og dit behov. Derfor er det vigtigt at du overvejer hvilken type rum dine spots skal belyse. Har du behov for spots på badeværelset, er det vigtigt at vælge spots
der kan tåle placering i et vådrum. Vil du have dine spots op udendørs er det også vigtigt at læse produktbeskrivelsen og bekræfte at dine spots har en IP-kode på f.eks. IP65 som er meget slidstærk. Dernæst er det væsentligt at overveje hvordan du ønsker dine spots installeret. Er det eksempelvis i loftet eller under køkkenskabe? Alle disse ting spiller en rolle for, hvordan man installerer spots i loftet eller andre steder, og disse informationer kan du altid finde i produktbeskrivelsen og specifikationerne på spottet.

 

 

Indbygningsspot udendørs

Der findes efterhånden en del indbygningsspot der egner sig
til udendørs brug. Dog er det altid vigtigt at læse det indbygningspot produktbeskrivelse som du har øje på, for at dobbelttjekke, at det indbygningsspot kan monteres udenfor og kan tåle vind og vejr.

Indbygningsspots, eller downlights som de også kaldes, bruges ofte i skure, under halvtag eller andre steder omkring huset, hvor der er behov for lys. Mange vælge at have deres udendørslys tilkoblet en bevægelsessensor, som sørger for at lyset tændes automatisk ved bevægelse. Ligeledes slukker den efter indaktivitet i eksempelvis 30 sekunder.

Downlight IP65


IP står for Ingreee Protection – eller på dansk Beskyttelse
mod indtrængning. For at definere hvor god beskyttelse en lyskilde har mod vind og vejr, er der lavet det man kalder en IP-kode. En IP-kode fortæller noget om slidstyrken og tolerance overfor vand, snavs og vejr. IP65 er støvtæt og kan tåle vandstråler fra alle retninger. IP65 klassification vil derfor være et godt bud på en udendørs downlight.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til spotbelysning, eller lamper og belysning generelt, er du mere end velkommen til at tage fat i os. Dette gælder også hvis du har set en specifik vare, du ikke kan finde på vores side. Som regel kan vi få det meste hjem indenfor rimelig tid.