Køkkenbelysning

Køkkenbelysning

Når man skal vælge sin køkkenbelysning, er der et utal af uanede muligheder, også selvom det nogle gange kan virke lidt vanskeligt. Men at bruge tiden og undersøge den rigtige løsning, kan bestemt betale sig. Ikke kun for den ambitiøse og stilfulde person, men for alle, der gerne vil gøre køkkenet til et rart opholdssted - et sted, der bliver brugt til mere end bare at lave en hurtig ret eller opholde sig i. Køkkenet er måske det rum, hvor det kan være den største udfordring, at finde balancen mellem lamper, der giver det funktionelle lys man skal bruge, samtidig med at det giver det hyggelige og varme lys det kræver, før at du føler dig til rette og også har lyst til at være i køkkenet.

Når du skal vælge belysning til køkkenet, så er mulighederne heldigvis mange. Dette kan både være det funktionelle lys, man ikke ligger så meget mærke til, som f.eks. pendler, plafonder LED-spots, LED lysstofrør eller LED strips. Dette kan du læse meget mere om i de næste afsnit herunder. Også hvilke former og farver kan have stor betydning, men kan også hjælpe dig med at sætte dit personlige præg på din køkkenbelysning.

Spots til køkken

Langt de fleste køkkener har én eller anden form for spots installeret. Mange har spots under køkkenskabene, men der er også folk der har spots installeret i loftet, eksempelvis på en skinne med to-tre spots på, hvor lyset peger i forskellige retninger hvor det giver mening. Er det netop til dit køkken du mangler, kan du klikke her for at se vores udvalg af spots.

 

 

Lamper over køkkenbord

Hos OutletLamper har vi et kæmpe udvalg af flotte lamper til placering op over køkkenbordet. De fleste køkkener indeholder pendler og spots, men hvilken type du vælger er smag og behag og kommer også meget an på hvilken stil der er i resten af køkkenet.

Det du skal være opmærksom på og skal sørge for er, at de pendler du udvælger i køkkenet, skal have godt lys nedad, da de skal fungere som arbejdsbelysning ned på dit køkkenbord. Hvis ikke du har nogle spots elleranden type lys i loftet, dine pendler også gerne give lys ud til siderne. Så særligt skal du være opmærksom på et godt arbejdslys ned på køkkenbordet og at det er dejligt at have tændt når du står og laver mad. Her kan vi både anbefale at du vælger metalpendler da de fokuserer lyset ned mod bordpladen, men glaslamper som både lyser nedad og samtidig spreder lys ud i rummet kan også være en mulighed.

Vi kan også anbefale:

- Loftlamper med rund lampeskærm:

Det er det klassiske og sikre valg blandt loftlamper til køkkenet. De fås tidløst moderne eller i en bestemt stilretning, men giver alle fremragende lys til en ensartet almenbelysning.

- Loftspots:

De har oftest flere lyskilder. Det gør dem super praktiske, især til vinklede rum med hjørner og kroge. For de enkelte lampehoveder kan drejes i præcis den retning, hvor der erbrug for lys. De findes i mange forskellige designs fra tidløst til moderne og fra industrielt til skandinavisk.

- Flade loftlamper eller plafonder:

De blev egentlig først rigtig en mulighed med den moderne LED-teknologi. Plafonderne er særligt attraktive, fordi de ud over de mange fordele også for det meste har forskellige praktiske funktioner såsom dæmperfunktion, farveskift eller tilpasselig lysfarve.