Læselampe

Læselampe

Hvis du mangler en læselampe til din hjem, er du kommet tilden rigtige side. Her har vi samlet alle vores bedste bud på læselamper, både til stuen og soveværelset, ligesom du også finder forskellige lampetyper, f.eks. væglamper, bordlamper og gulvlamper. Der er et par ting du skal være opmærksom på, inden du bestiller din nye læselampe. Først og fremmest er det en vigtig egenskab for en læselampe, at skærmen skal kunne drejes. Dette gælder uanset om vi snakker bordlamper, gulvlamper, eller væglamper. Hvis ikke du harmulighed for at justere hvilken retning lyset peger i, er du altid nødsaget til at sidde i den præcis samme position, når du læser, for at få det rette lys. Derfor er det en fordel, og for mange et must, at kunne justere sin læselampe.

Læselampe til soveværelset

Når det gælder læselamper til soveværelset, er der to typer lamper som de fleste vælger: væglamper eller bordlamper. Men der er også en tredje lampetype, som mange ikke tænker over, nemlig klemmelampen. En klemmelampe (eller clipslampe) er praktisk, fordi den kan sættes alle steder, hvor den lige passer ind. Du kan sætte den på natbordet eller reolen, på sengekanten på siden af sengen, eller på sengegærdet. Derudover er den også super nem at flytte, så det forpligter ikke om du sætter den det ene eller det andet sted.

Fordelen ved væglamper som læselamper er først og fremmest, at de er utroligt pæne at se på. Den rette væglampe kan virkelig pryde det rum den hænger i. Den har heller ikke ledning liggende på gulvet, som vi tit ser med bordlamper eller gulvlamper. Derudover tager en væglampe ikke meget plads, da den hænger på væggen uden at fylde plads på eller at den kræver at skulle stå på et natbord.

Bordlampen har også sine fordele. Ligesom klemmelampen, er den nem at installere, ligesom den er nem at flytte rundt på, hvis man ikke synes den passer ind hvor man først har sat den. Derudover kræver den ikkeinstallation, som en væglampe, men kan bare sætte direkte i stikket.

 

 

Lysdæmper

En lysdæmperkontakt kan være praktisk mange steder i hjemmet. Vi kender dem fra spisebordet, hvor man gerne vil have godt med lys underaftensmaden, eller når der skal laves lektier, men når der skal hygges ovre i sofaen, er det rart med mere afdæmpet lys. Mange vælger også et par pendler eller pærer, der hænger i hjørnet af stuen og anskaffer sig en lysdæmperkontakt til dem, så de selv kan kontrollere hvor skarpt lys de skal afgive. Hvis du haren lysdæmperkontakt installeret, så husk altid at undersøge om din pære egner sig til at kunne dæmpes. Det står som regel inde på selve produktet, hvis du handler online, eller på selve pærens æske, hvis du handler i en fysisk butik. Det er dog ikke altid nødvendigt, at installere en lysdæmperkontakt, for at justere lyset i flere niveauer. Der findes nemlig lyskilder, som kan dæmpes i tre trin, hvor man bare bruger tænd/sluk funktionen på kontakten til at dæmpe lyset med. Det er nemt, enkelt og så sparer du også en elektrikerregning på at installere en lysdæmper. Du kan se vores udvalg af pærer der kan dæmpes uden lysdæmperkontakt lige her.

Læselampe med lysdæmper

Når du skal bruge læselys, afhænger lyset i selve lokalet, af hvor kraftig en lysstyrke du har behov for. Lokalets lys vil altid ændre sig efter tid på døgnet, årstid og om det er overskyet eller ej, og derfor er det ærgerligt, hvis din læselampe kun har ét niveau. Vi anbefaler derfor at du enten anskaffer dig en dæmperkontakt eller en pære der kan dæmpes trinvist, når du skal anskaffe dig en ny læselampe. Du kan klikke her for at se vores storeudvalg af lyskilder og LED pærer.

Læselampe til stuen

Når det gælder læselamper til stuen, må gulvlampen siges at være den foretrukne lampe hos de fleste. Selvom vi også sælger mange væglamper til stuen, er gulvlampen frontløber, og den rette gulvlampe kan også tjenemange formål. For det første er det en æstetisk lampe, som udover at give lys også kan fungere som en del af boligindretningen. Hvis der er et tomt område i stuen, kan man tit bruge en gulvlampe til at fylde dette. En fordel ved en gulvlampe som læselampe er, at de sommetider også kan justeres i højden. Så den ideelle gulvlampe kan du altså både justere højden på, ligesom du kan drejeskærmen, så lyset peger i den retning hvor det passer dig. Klik her for at se alle vores gulvlamper. Hvis du er på udkig efter lamper til stuen generelt, bør du tage et kig på vores stuelamper. Der har vi nemlig samlet alle de lamper der egner sig til stuen.