Læselamper

Læselamper

En læselampe kan være mange ting, alt efter hvor den skal være i hjemmet. Hvis den skal stå i stuen, ved sofaen eller lænestolen, ser man typisk en væglampe bag sofaen eller en gulvlampe ved siden af sofaen, eller skråt bag lænestolen. Skal du derimod have læselys i din stue, er det sjældent at en gulvlampe derimod er løsningen. Det samme gælder læselamper til kontoret, hvor bordlamper oftest at den bedste vej at gå. Hvis du er på udkig efterlamper der egner sig til dit kontor, kan du tage et kig under vores kontorlamper.

Gulvlampe som læselampe

En gulvlampe kan for mange være den perfekte læselampe. Den er høj nok til, altid at give et godt lys, men gavner også rummet, udover sin funktionalitet. En gulvlampe i stuen er for mange en form for udsmykning, som giver stuen lidt ekstra kant. Nogle gulvlamper kan også justeres i højden, men hvis du skal bruge din gulvlampe som læselampe, bør du som minimum sørge for, selve skærmen kan justeres. Ligesom alle andre typer læselamper, er det nemlig vigtigt, at man selv skal kunne pege lyset i den retning, der er brug for det.

Væglampe som læselampe

Lige efter gulvlampen, er væglampen folkets mest foretrukne læselampe til stuen. I soveværelset ligger den på en delt førsteplads sammenmed bordlampen. Væglampen har også sine fordele. Den tager ikke meget plads i rummet og de fleste væglamper kan justeres, så du bestemmer retningen på lyset.

Bordlampe som læselampe

Bordlampen benyttes primært som læselampe i soveværelset vedsiden af sengen. Her kan en natbordslampe være en god løsning til folk der eksempelvis bor til leje eller af andre årsager ikke ønsker at bore huller i væggen. En natbordslampe er nem at installere, da den bare skal sættes i stikkontakten. I modsætning til væglampen, der skal installeres i væggen, er det bare ”plug-and-play”.

 

 

Skab et hyggeligt læsehjørne

Jo mere hyggeligt dit læsehjørne er, jo mere tid har du også lyst til at tilbringe i det. Når det kommer til lamper, anbefaler vi naturligvis en god læselampe, men det kan også gøre det hyggeligt, hvis du haren eller flere lamper med varmt lys i baggrunden. Dette kan eksempelvis være en lampe hvor pæren hænger frit, eller et par frit hængende dekorationspærer.

Gode tips til læsebelysning

Hvis du har læst med helt til nu, har du helt sikkert fanget alle de vigtigste pointer, men for at opsummere, kommer her et par gode tipstil læsebelysning:

1. Vælg en læselampe der er justérbar

Det er vigtigt at du kan ændre lysets retning på din læselampe. Hvis du skifter position, er det træls hvis lampenikke kan lyse i den retning hvor du nu har sat dig.

2. Sørg for at du kan dæmpe lyset på din lampe

Et andet tip er, at lyset på din læselampe helst skal kunne skrues op og ned efter behov. På den måde sparer du dine øjnefor et for skarpt lys i de sene nattetimer, samtidig med at du sørger for, at du altid har lys nok.

3. Sørg for at gør området hyggeligt

Jo hyggeligere dit læseområde er, jo mere slapper du af når du sidder der, og jo mere får du også lyst til at sidde der. Så gør dig selv en tjeneste og investér det ekstra i dit læseområde, uanset om det bare er en hyggelig plante eller en lækker pude til benene.

 

Vi håber, at du har fundet dette skriv behjælpeligt til at lære mere om læselamper, og at du føler dig bedre klædt på til finde den rigtige læselampe.

Hvis du har brug for hjælp til at finde den rigtige læselampe, har spørgsmål til et specifikt produkt, eller har andre spørgsmål, må du endelig ikke tøve med at tage kontakt til os. Du kan både fange os på mail, telefon og chat.