LED Plafond

LED Plafond

I dag fremstilles rigtig mange plafonder med indbygget LED belysning. Dette er både smart (og billigt) for dig, da du ikke skal bøvle med at købe de rette lyskilder til plafonderne. De indbyggede LED lyskilder i plafonder har typisk en levetid på 20-30.000 lysetimer, hvilket svarer til 20-30 år ved almindeligt brug. LED plafonder fås med meget høje lumental (lysstyrke) og der laves også plafonder der kan dæmpes, enten i trin eller hvor du kan skrue op og ned, hvis du har en lysdæmperkontakt installeret.


Billig Plafond
Plafonder fås i flere prisklasser og det er helt sikkert muligt, at sikre dig en billig form for belysning, når du anskaffer dig plafonder til loftet. Hvis du ikke har mange krav til designet og bare gerne vil have en simpel lampe, der giver et funktionelt lys, kan du ofte finde plafonder helt ned til 100-200kr pr. stk. De fleste plafonder er i dag lavet med indbygget LED, så du heller ikke skal ud at bruge penge på en pære. De indbyggede LED lyskilder har typisk en levetid på 20-30.000 lysetimer, svarende til 20-30 år ved almindeligt brug.

Plafonder

Plafonder har et diskret design, men giver langt fra et diskret lys. De bruges nemlig til at lyse større områder op, hvad end det er til gangen, badeværelset, soveværelset eller et helt fjerde rum. Fordelen ved plafonder er, at de er monteret helt tæt til væggen eller til loftet og giver en rigtig god spredning af lyset. Du finder også plafonder der kan styres med app eller fjernbetjening, hvor du selv kan skrue op og ned for lyset, ligesom du også kan skifte lyset i alverdens forskellige farver.

Hvordan installerer man en plafond?
Det er super simpelt, at installere en plafond i loftet. Herunder finder du en lille guide til hvordan du gør det:

1. Løsn skurerne på lampens ophæng og åbn lampen (Du gør det nemmere for dig selv, hvis du ikke skruer skruerne helt ud, men kun så langt, at du kan pille den fra hinanden).

  1. Før ledningen gennem ophænget og hullet bag plafonden og tilslut den.
  2. Montér ophænget dér hvor plafonden skal hænge. Herefter skruer du plafonden sammen igen og monterer den op på selve ophænget i loftet.