Loft Lamper

Loft Lamper

Når det gælder belysning, kommer man ikke uden om loftlamper. Der hænger lamper i loftet af stort set alle rum man træder ind i, uanset om det er i hjemmet, i opgange, på institutioner eller hvor man befinder sig. En loftlampe er den lampe som giver det mest funktionelle lys og er simpelthen et must i stort set alle hjemmets rum.

Loftlamper fås i rigtig mange forskellige varianter. Vi har allerede været inde på forskellen mellem pendler og loftlamper, hvor pendlerne hænger ned fra loftet og loftlamperne er fast monteret i loftet. Du er derfor nødt til at være bevidst om, hvilken funktion din nye loftlampe skal have, og hvor fremtrædende den skal være i rummet. Hvis du går efter en diskret og enkel lampe, der bare skal give et godt, lys uden at tiltrække for meget opmærksomhed, anbefaler vi en plafond. En plafond giver et behageligt lys og passer til de fleste rum. Mange plafonder har også indbygget lysdæmper, hvilket giver dig mulighed for at skrue op og ned for lysstyrken efter behov.

 

Forskel på Pendel og Loftlampe 

Forvirringen er ofte stor, når det kommer til definitionen, og ikke mindst forskellen, på pendler og loftlamper. En pendel er en lampe som hænger ned fra loftet, f.eks. som de ofte ses over et spisebord. I daglig tale, bruger mange ordet ”loftlampe” til denne type lampe, men det korrekte begreb er altså pendel. En loftlampe derimod, er en lampe som sidder fastmontret i loftet. Det kan være i form af en plafond (en flad lampe, ofte rund eller firkantet) eller en rondel (skinne med flere spots). Hvis du er på udkig efter en pendel (hængelampe) skal du se under pendler. Hvis du leder efter en plafond eller rondel, er du kommet til den rigtige side.

 

Rondel

En rondel er en loftlampe hvorpå der sidder flere spots. Den har typisk 3 eller 4 spots, som man kan dreje i hver deres retning. Hvis vi tager udgangspunkt i et soveværelse, kan man på den måde f.eks. rette spots mod klædeskabet, så lyset over sengen bliver mere afdæmpet.

 

 

Plafond

Vi har allerede nævnt det, men en plafond er en flad lampe som er fastmonteret i loftet. Plafonder er især velegnede til soveværelser, børneværelser, gangarealer, gæsteværelser, på badeværelset eller i andre vådrum. Plafonder er faktisk ikke bare loftlamper, men kan også hænge på væggen. Dette ser man især på badeværelser eller på længere gange. Belysningen skal selvfølgelig underbygges af andre lamper, som eksempelvis væglamper eller bordlampet ved natbordet, i soveværelset. Her hos OutletLamper.dk forhandler vi flere plafonder, som er modstandsdygtige over for stænk og fugt, hvorfor de egner sig godt til netop vådrum.