Plafond

Plafond

Hvis du er på udkig efter en plafond, er du helt sikkert kommet til det rette sted. Vi har et stort udvalg af plafonder til loftet, som du kan bruge til at give et godt lys, uden at lamper tager for meget opmærksomhed eller fylder i rummet. Vi forhandler plafonder i alverdens forskellige farver og til alle hjemmets rum – også til vådrum.

Hvad er en plafond?
En plafond er en flad lampe, der sidder fastmonteret i loftet. Plafonder bruges i flere steder i hjemmet, og er især populære steder hvor der ikke er højt til loftet. En plafond er med til at skabe en god grundbelysning. Selvom plafonder ofte er neutrale i farverne og deres design, behøver en plafond bestemt ikke være kedelig. Man kan nemlig også få plafonder i forskellige farver og med mønster på stoffet.

Plafond som grundbelysning
Plafonder bruges typisk til at skabe en god grundbelysning i rummet. Årsagen til dette er, at de er monteret højt i loftet, hvilket sikrer at lyset spredes til et så stort område som muligt. Plafonder er at finde i næsten alle danske hjem og selvom vi ofte kender dem fra steder med lavt til loftet eller på badeværelset, er de også meget udbredte offentlige steder som eksempelvis på kontorer eller længere gange.

Loftlampe badeværelse

Plafonder i badeværelset er typisk fremstillet af vandtætte materialer, der kan modstå fugt og kondens. De fleste badeværelsesplafonder har også indbygget LED belysning, så du kan få det bedste ud af dit badeværelse.

Nogle plafonder i badeværelset har sågar også ventilation, så du kan undgå at få kondens på vinduerne. Det er vigtigt at holde øje med IP-klassifikationen, når det gælder belysning til badeværelset (eller udendørsbelysning). IP klassificeringen indikerer tæthedsgraden på lampen. Første ciffer dækker over beskyttelse mod berøring eller indtrængen af støv, mens andet ciffer indikerer beskyttelsesevnen mod indtrængen af vand. Jo højere tal, jo mere er lampen beskyttet. IP44 er minimumskravene til belysning på badeværelset, da det betyder at lampen kan tåle fugt og damp. Hvis lampen skal hænge i et decideret vådområde, som inde i brusekabinen, eller andre steder hvor den er udsat for at være i direkte kontakt med vand. Her anbefales der lamper med IP65 klassifikation, som vi ellers typisk ser ved udendørsbelysning. Til sammenligning har almindelige indendørslamper en IP klassifikation der hedder IP20.
Hvis du står og mangler en plafond, eller anden loftlampe, til badeværelset, bør du helt sikkert kunne finde hvad du søger her hos OutletLamper.