Plafond Lampe

Plafond Lampe

Mange foretrækker plafonder, da denne lampetype ikke tager for meget plads i rummets indretning – hverken bogstaveligt talt, eller i overført betydning. Med en plafond, kan du nemlig sikre en god grundbelysning i rummet uden at lampen behøver fylde det hele.

Hvad er en plafond lampe?
En plafond er, som tidligere nævnt, den type loftlampe, der er fastmonteret helt oppe under loftet, i modsætning til en pendel, som hænger ned fra en ledning. Vi kender dem som de runde eller firkantede lamper, der er med til at sprede et godt lys ud i hele lokalet.

Plafond som væglampe
Plafonder kan også sagtens bruges som væglamper, selvom de mest hænger i loftet. Man ser dem ofte hænge på række i længere gangarealer, hvor de både giver et funktionelt lys, men også er nydelige at se på. En anden fordel ved plafonder på væggen er, at de ikke er flade og ikke stikker ud fra væggen, hvilket bibeholder pladsen på gangen eller i det rum de hænger i.

Loftplafond

Loftplafonder laves i mange forskellige designs, farver og materialer. De fås ligeledes i forskellige størrelser. Herunder kan du læse om nogle af de typer af loftplafonder, der er mest populære.

Plafonder af stof
Loftplafonder af stof hører som regel til i den større klasse og er ligeledes meget dekorative. De ses i flere af hjemmets rum, men er især udbredte i soveværelset, da de giver en hyggelig og rolig stemning. Stofplafonder laves i alverdens forskellige farver, både som ”plain” med striber eller andet mønster.

Loft plafond af plast
Hvis du er på udkig efter funktionel belysning til billigst mulige penge, vil vi anbefale at du går efter loftplafonder af plast. Her kan du ofte få en god og energivenlig plafond, med indbygget LED lys, til under 200 kr.

Loft plafond af metal
Hvis du søger en plafond der er lidt mere lækker i sit finish, kan du med rette gå efter en plafond fremstillet i metal.