De største lampetrends i 2022

De største lampetrends i 2022

I 2020 og 2021 har vi virkelig lært vigtigheden af, at vores hjem skal være rart – men for mange har vores hjem også skullet fungere som arbejdsplads. Det kan mærkes, når man ser frem mod de helt store trends på belysningsscenen i 2022. Hvis du ligesom mange andre er i tvivl om, hvilke typer belysning vi kommer til at se særligt meget af i 2022, så har vi her lavet et lille skriv der både forklarer hvilke kæmpe trends og tendenser der gemmer sig forude, men også helt konkrete bud på gode lamper, der understøtter disse trends, og hvordan. Læs med her, hvis du er nysgerrig på, hvilke lamper der kommer til at hitte til næste år.

 Gulvlampe

Temaer og tendenser i 2022

I 2022 kan vi se frem til temaer som at nyde stilheden og dykke ned i bøger og hyggeprojekter, såvel som at fokusere vores arbejdsliv i hjørne af hjemmet. Disse emner har umiddelbart ikke meget tilfældes – udover når det kommer til belysningen – vi skal være et sted hvor vi kan slappe helt af og komme ned i gear, men samtidig vil vi have muligheden for at fordybe os – hvad enten det er af praktiske årsager eller hyggelige årsager. Derfor er et kæmpe tema ”afslappende og motiverende space”. Denne tendens betyder, at der vil komme masser af smukke ovenlys lamper til at skabe et roligt og rart rumlys, og dertil vil der komme en masse smukke og rare læselamper der kan bruges både til hjemmekontoret og hyggehjørnet. Tænk i bløde, neutrale farver og rolige silhuetter. Et godt bud er denne Gebogen Gulvlampe, der både er afbalanceret stilistisk og praktisk, og samtidig omfavner organiske silhuetter – dem fortæller vi om senere. Udover at skabe balance i hjemmet, skal der også skabes inspiration og nysgerrighed for ikke at kede sig. Derfor vil vi også se et kæmpe oplæg af lamper i legende silhuetter, der adskiller sig fra de klassiske arkitektlamper der har boomet i år.

Simpelhed og det enkle liv er særligt i fokus i 2022, og dette afspejler sig i lampetrends ved, at der designes smukke, simple lamper der kan bruges i mange forskelige rum – dette gør det nemt når man laver om i hjemmet eller flytter. Simple alsidige lamper, rykker blot med og passer ind. Et flot eksempel på en enkel designmæssigt stilrig lampe er denne Italux Erimida Pendel Messing hvor pærerne er blottet og nøgne. I 2022 er pæren lige så meget i fokus og lampen, og derfor skal der skrues op for nøgne pærer og dekorationspærer til ethvert hjørne. En af vores personlige favoritter til sæsonen 2022 er Italux Bento Pendel Sort et smukt eksempel på – organisme og legesyge silhuetter i eksklusivt design.

Messing pendel Glaskuglependel

 

Disse farver bliver kæmpe store i 2022

I 2022 skal lamperne enten være i klare og modige farver eller i douchede naturfarver. Gør dig klar til at se en masse blokfarver, både alene og kombineret med hinanden og på den anden side, meget kontrastfyldt, se rolige beige toner og naturlige nuancer af bløde lyse pastelbrunlige farver i alverdens toner.

Er du til de kraftfulde trends hvor farverne skal have et spark bagi og udstråle selvsikkerhed? Så skal du se efter de farvestrålende lamper af alle arter. Et skønt eksempel er denne V-Tac Banker Bakelite E27 Bordlampe Blå der også omfavner legende silhuetter og et detaljerigt design. Et andet skønt bud er farvestrålende pendler som Creative Cup Keramik Pendel Grøn der fås i alle de trendy blokfarver så du kan mixe og matche.

Blå Bordlampe Grøn keramik pendel

 

Er du mere til den kontrastfyldte trend der omfavner bløde, hyggelige og stemningsfyldte naturfarver, så skal du holde dig til træsorter, beige toner og bløde lyse farver generelt. Se f.eks. denne Yumurta Bordlampe i organiske, flowy materialer der opfordrer til afslapning og hygge. Et andet skønt eksempel er denne Kampir Bordlampe hvor det smukke ædelmetal udstråler en kombination og legesygt design og minimalisme i naturligt look.

 Bordlampe  Messing bordlampe

 

Trends vi ikke kan snige os udenom i 2022

I 2022 er der fokus på naturlige, organiske bevægelsesmønstre der skal afspejle sig i vores interiør. Derfor ses der til 2022 stort fokus på både organiske materialer og organiske silhuetter, der sender bløde naturlige vibes ud i rummet. Se denne Creative Cables Tube Pendel hvor træet er i fokus i bløde naturlige former.

Træ pendel

Et andet godt eksempel på en lampe der bliver super trendy i 2022 er store, oversized bord- og gulvlamper der både er praktiske, enkle og har øjefang. Se denne Nielsen Light Gulvlampe Manhatten Sort/kobber for inspiration.  En anden trend er legende lamper i varierende niveauer. Denne trend er nem at hoppe med på, og kræver mest af alt lamper der kan hænge side om side – om det er med Creative tubes i varierende farver, ledning med dekorationspærer hængende eller andre fine lamper der hænger i forskudte niveauer, er helt op til din smag. Hvis du vil udover klassiske gennemsigtige lamper, og med på flere trends kan vi anbefale vores Nielsen Nice Pendel. Her ser vi et eksempel på en lampe i organisk form med rustikt naturligt look – vi rammer altså en del trends og dét kan vi lide!

Buet gulvlampe Nice pendel Galvaniseret

 

Den sidste store trend vi fokuserer på, er ”Do It Yourself projekter” – og her er vi virkelig first movers, med lamper og tilbehør. Når vi taler om gør det selv projekter som en trend, så handler det om mere end det visuelle – det handler om at nyde at tage action og skabe noget for os selv. Sammensæt din egen loft roset efter lige præcis din smag – de fås i alverdens farver, materialer og antal udgange. Tilføj ledninger – og her kan du virkelig skille dig ud, for udover forskellige tykkelser, snoninger og looks fås de også i mere end 50 farver – så om du ønsker den ene eller anden farvetrend, så har du her muligheden. Til sidst tilføjer du smukke dekorationspærer – om du ønsker en trendy organisk shaped dekorationspærer, eller en simpel klassisk LED glødepære er op til dig – begge bliver en kæmpe trend i 2022. du finder alt tilbehør her OutletLamper.dk hvor du nemt og overskueligt kan sammensætte din egen gør-det-selv designer lamper.

 

Vi håber vores blog både kunne fortæller i store træk hvilke generelle trends der vil afspejle sig når vi går ind i 2022, men også give dig helt konkrete bud på, hvordan disse trends afspejler sig i enkelte produkter.

Hvis du vil have hjælp til at finde de mest trendy lamper til hjemmet, så er du mere end velkommen til at lade os høre fra dig!

 

God trend-jagt så længe!

Flere artikler