Lamper der skaber den perfekte sommerhusstemning

Sommerhuset… Dér hvor vi kommer, når vi har brug for at slappe af og give slip fra hverdagen. Vi kender det alle sammen – hverdagen er travl og hektisk, og man har brug for at bryde ud af ens sædvanlige rammer – og så trækker sommerhuset i os. Derfor er det vigtigt, at sommerhuset ikke bare trækker i os, men indbyder os med den varmeste velkomst – og her kommer den skønne sommerhusindretning i spil. Alle huse er forskellige, og essensen af vores egen stil betyder meget for, om sommerhuset skal udstråle gammeldags pejsehygge eller moderne minimalisme og funktionalisme. Uanset hvad, skal der være rart og afslappende – og her spiller lyset og indretningen en væsentlig rolle. Herunder kan du læse vores bedste fifs til, at bruge sommerhuslamper til, at skabe den bedste indretning til dig og dit sommerhus – uanset hvilken stilart du bekender dig til.

 Sommerhuslamper Sommerhuslampe

Rustikke materialer til det klassiske sommerhus

Mange sommerhuse er bygget i anderledes materialer og udskæringer end helårshuse. Dette skyldes både, at behovene i en feriebolig ofte er anderledes, da man opholder sig der i kortere perioder – og også i sommerhalvåret – sagt på en anden måde; de fleste sommerhuse er mere primitive end helårsboliger. Ofte findes sommerhuse også i mere naturrige områder end almindelige forstads- eller byhuse. Derfor kan valget af lamper ofte være anderledes til sommerhuse, da man enten kan ønske en anden stemning eller har et andet type hus. Er dit sommerhus i et naturrigt område, kan naturens egne materialer skabe den helt rigtige ånd. Der findes smukke sommerhusvenlige lamper i alle naturens materialer. Ønsker du at fremhæve hyggen, så kan du med fordel gå efter naturmaterialer som træ.

Creative cables tube Tube Wood

Sommerhuslamper med træ-detaljer indkapsler hygge og varme, og giver rustikt og hjemligt finesse til indretningen. Kombinér eksempelvis nogle hængende tube pendler som, Creative Cables Tube Pendel Messing/Sort og supplér med flotte gulv- eller bordlamper i træ såsom Igloo Bordlampe.

Er du mere til klassiske elementer der skal se eksklusive ud, kan du lade dig inspirere af sommerhuslamper i kobber, messing, guld og sølv. Dette kan både give et eksklusivt, moderne eller gammelklassisk look alt efter hvilken sammenhæng sommerhuslamperne bruges. En flot hængelampe i et rustikt look er Nielsen Nice Pendel Galvaniseret og Creative 8 Klyngependel Kobber. du kan også gå efter metalliske bordlamper såsom Kengele Bordlampe.

Messing Bordlampe Klyngependel

Du kan også gå en helt anden vej – nemlig tilbage til det storslåede old-school slot-look. I gamle dage havde de flotte huse store lysekroner, for at udstråle ekstravagance og storhed. Har du lyst til at indfange en storslået designperiode, kan du indfange den med sommerhuslamper som Nielsen Light Paris Lysekrone 5 Arme Hvid eller den moderne udgave Italux Betty 6 Lysekrone Sort/Messing.

Lysekrone Lysekrone sommerhus

Ønsker du at kombinere det moderne med det gammeldags, kan du skrue op for hyggen med det moderne svar på glødepærer – nemlig loftlamper eller bordlamper med flotte dekorationspærer, et godt eksempel er denne Gerard Bordlampe, Nielsen Pendel P8 - Sort/messing og Otos Pendel Messing.

Bordlampe sommerhus Messing gulvlampe

Moderne lamper til det minimalistiske sommerhus

Er du den moderne type der sværger til ”Less is more” og minimalisme i dit hjem? Så foreslår vi, at du holder dig til klassiske og enkle materialer som glas og ensfarvede overflader. For at undgå for mange små lamper du kan finde rodende i dit minimalistiske hjem, så sørg for at fokusere på et godt rumlys overnfra. Til dette formål foreslår vi nogle flotte pendler. Et godt eksempel på en skøn minimalistisk pendel, er vores Mango Pendel Klar og Deva Pendel Hvid.

Hvid pendel Glaspendel

Legende sommerhuslamper

Da et sommerhus ofte er et frirum fra hverdagen, har nogen også lyst til at lege mere med indretningen end derhjemme. I sommerhuset kan man give mere los for indretningsstilen, da det ikke er ens daglige hjem, så man bliver ikke på samme måde træt af at se de samme ting dag ud og dag ind. Hvis du er til en mere oppiftet stil i sommerhuset, foreslår vi at du leger mere med silhuetterne når du ser på sommerhuslamper. Lad dig inspirere af lamper som Halo Design Atom Vertical Smoke, Nielsen Light LED Galaxy Pendel Sort og Nielsen Light Astralis Pendel. Du kan også være kreativ med naturmaterialerne, og hænge denne Kamba 3-Spotlight LED Pendel – OutletLamper.dk op.

 Sommerhus loftlampe LED pendel

Det perfekte læsehjørne i sommerhuset

Vi kender det alle. Den hektiske hverdag har trængt sig på for længe, og endelig har vi tid til at få læst alle de skønne bøger, der almindeligvis må lade livet til fordel for en ubesværet aften foran tv’et. Mange af os elsker at koble helt af i sommerhuset med en god bog – og det sætter krav til belysning i sommerhuset. For at vores øjne kan slappe af og holde et godt fokus, er det vigtigt af vores læsemiljø er godt og afslappet. Det betyder at der skal være et godt og afslappende rumlys, og så skal der være ekstra godt lys ned over vores bog. Sørg derfor for at kombinere loftlys med en læselampe.

Når du vælger læselampe er et godt fif at vælge en lampeskærm der kan justeres, så du ikke er tvunget til at sidde i en bestemt stilling, men at lyset kan bevæge sig efter hvordan du sidder. Har du et fint hjørne du sidder i, kan du både benytte en væglampe og en flot gulvlampe til at give dig ekstra læselys. Vi foreslår disse Halo Design Århus Gulvlampe 2 Arme Grå, Italux Remiro Gulvlampe Sort og Halo Design DC Gulvlampe Sort 2 Arme. Er du mere til en flot væglampe, så læs med i afsnittet nedenunder.

Århus Gulvlampe Justerbar gulvlampe

Vil du læse endnu mere om hvordan du skaber det perfekte læsehjørne, eller læselys til børneværelset, kan du med fordele læse med her i vores blog - Sådan finder du den rette belysning til lektielæsningen

 

Væglamper til sommerhuset

Der er god grund til, at de fleste sommerhusejere sværger til brugen af væglamper. Dels er det praktisk i de fleste rum og dels skaber det hygge. Ligesom alle andre lampekategorier, findes der et væld af væglamper i alle stilarter. Væglamper kan især være gode til soveværelser, gæsteværelser og ved køjesenge for at skabe mere isoleret lys over sengen. Væglamper til sommerhuset kan dog også fungere som gode og fornuftige læselamper ude i sommerhusets små kroge.

Er det primære formål med dine væglamper, at de skal skabe sommerhushygge og bidrage til rumlyset foreslår vi Atrium Væglampe, Fanala Væglampe, Monah Væglampe og Bern Væglampe.

 Væglampe sommerhus Sommerhus Væglampe

Leder du mere efter et godt læselys foreslår vi at du ser efter væglamper der kan justeres og drejes så de kan lyse ned over din bog uanset hvordan du sidder. Her kan vi anbefale lamper som Usaki Væglampe, Frandsen Ball Væglampe Blank Kobber og Acorde Væglampe. Udvalget er stort, uanset hvilken stilart du ønsker skal sætte sit præg på dit sommerhus.

Justerbar væglampe Frandsen Ball

 

Lad sommerhusindretningen sætte i gang!

Vi håber vores lille guide til at skabe en fantastisk belysning i sommerhuset gav dig en ide om hvad der er brug for af funktionelt lys og ikke mindst hvordan sommerhuslamper kan bruges som et vigtigt led i indretningen af et sommerhus – uanset hvilken stil du kan lide at udforske. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig hvis du har brug for at blive guidet, eller har forslag til gode lamper for lige præcis dig og dit hjem. Ellers ønskes du blot god jagt efter de perfekte lamper til sommerhuset!

Flere artikler