Skab den dejligste hyggekrog i stuen

Trænger din stue til et skønt lille hyggehjørne hvor du kan komme helt ned i gear? Så kan du læse med her, hvor vi guider dig til at skabe den perfekte hyggekrog med nogle enkle tips.

I vores hjem skal vi koble af og komme helt ned i gear. Ofte ender stuen med blot at blive et spise- eller tv-rum, og det er der såmænd intet i vejen med. Dog skal vi ikke glemme at skrue helt op for hyggen – og her er lyset en utroligt overset faktor i manges hjem. Lys er det absolut vigtigste for stemningsfølelsen og atmosfæren i rummet, da lys er en bærende faktor for hvordan et rum føles og opfattes både af os selv og andre. Lamper kan skabe effekter som fremhæver det bedste i dit hjem, og derfor er belysningen super vigtig hvis du ønsker et hyggehjørne i din stue.

 

Overvej først dit hyggehjørnes funktion

Vil du bruge dit hyggehjørne til at sidde og læse i, eller skal hyggehjørnet mest fungere som et hyggeligt visuelt tiltag i dit hus eller lejlighed? Hvis du skal kunne læse, kan de være en god ide, at kombinere flere lyssætninger – eksempelvis dit hyggelys oppefra, og en mere praktisk lampe til at supplere.

Hvis du allerede ved, at du vil placere en dejlig lænestol og et lille kaffebord så du kan sidde og nyde stilheden og læse, så foreslår vi helt klart, at du finder en smuk væglampe eller gulvlampe med en justerbar skærm. På denne måde, får du supplerende, direkte læselys ned over dit hyggehjørne, som du kan tænde og slukke som du lyster uden at miste rumlyset i hyggehjørnet – læselamper skal nemlig ikke være det bærende lys hvis du ønsker et lækkert lys, men blot supplerende – men mere om det i næste afsnit. Nu tilbage til læselampen – uanset om du ønsker en minimalistisk læselampe og mere er til de arkitektoniske silhuetter eller om du er til en mere klassisk hyggeligt lampe f.eks. af ædelmetaller, træ eller noget helt tredje, så tag et kig på vores bedste læselamper her og se om du kan finde din nye favorit. Nu videre til det hyggelige rumlys.

 

De perfekte hyggehjørne lamper

Mange finder tryghed i et roligt og varmt lys, og derfor er et afdæmpet og varmt lys for mange at foretrække når en hyggekrog skal indrettes. Dernæst kommer det mest umiddelbare visuelle indtryk – nemlig hvordan hyggehjørnet ser ud fra den anden ende af stuen. Her er der virkelig noget hygge at komme efter, hvis du tænker i baner som dekorationspærer med glødepære look, klyngelamper der hænger ned i forskellige niveauer i et hjørne eller smukke gulvlamper med øjefang. Nedenfor har vi lavet tre kategorier, og samlet nogle bud inden for hver kategori, der kan skabe den skønneste atmosfære i dit hyggehjørne i stuen.

 

Gode pendler til hyggekrogen

Hvis du ønsker en enkel løsning til at sørge for en fantastisk oase derhjemme, så kan vi anbefale at gå efter enkelte pendler, der kan skabe hygge på et splitsekund. Prøv denne Halo Design Atom Pendel Ø45 Smoke, der ikke blot udstråler hygge og lækker belysning, men også udstråler sans for design og æstetik.

 

Hvis du er til et endnu mere legende look til dit hyggehjørne, så kan vi anbefale denne Nielsen Light LED Galaxy Pendel Sort. Denne pendel udstråler udforskningslyst og hygge. Samtidig serverer lampen drømmende fornemmelser, med dens legende silhuetter.

Er disse to pendler lige udfordrende nok for dig, så kan det være du skal have en mere klassisk pendel. I så fald kan vi anbefale dig at tage et kig på denne Otos Pendel Messing. Vores Otos pendel i messing er simpel men stadig ekstraordinært hyggelig. Denne pendel fås i øvrigt også i en mindre udgave, hvis du er til et mere diskret look. Savner du lidt farver på de sidste par bud på den perfekte pendel til hyggekrogen, så skal du se denne Papallona Plafond. Papallona plafond er nemlig stilsikker, farverig med farvede glaspærer og omgivet af smukke ædelmetaller. Den sidste pendel vi vil vise dig er vores Neka Pendel. Neka pendlen er især god, hvis du nyder at arbejde med mere organiske materialer, og måske ønsker et mere rustikt og klassisk look.

   

Måske er disse pendler ikke noget for dig – men frygt ej. Vi har hundredevis af flotte pendler, og vi har samlet dem alle til dig her --> Pendler  så du kan se dig omkring og finde præcis den pendel der passer til dit hyggehjørne.

 

Klyngependler

Klyngependler udstråler hygge og velvære for de fleste – og derfor ser vi klyngependlen som et genialt påfund når man indretter et hyggehjørne. Vi har forskellige skarpe bud herpå, og denne kategori er vi især stolte af hos Outletlamper, da vi har unikke og fantastiske brands indenfor kategorien. Vores mest populære klyngependler kommer fra Creative, og det fede ved dem er, at de alle fås i forskellige størrelser – altså med forskellige antal lyskilder hængende ned. Se denne Creative 3 Klyngependel Kobber. Den findes i forskellige farver, så uanset om du er til sort, hvid, ædelmetaller eller noget fjerde, så findes disse i det. Derudover findes disse også i forskellige antal – du kan også få klyngependler fra Creative med mange flere eller færre lamper hængende ned, og de laves med smalle rør eller runde pærer.

 

Et andet godt bud på en skøn klyngependel er denne Nielsen Light K9 Klyngependel til 5. Her er vi ovre i det klassiske, med en 5 delt klyngependel med runde pærer. Savner du mere fart på det unikke i designet så kan det være at Creative Spider Klyngependel Mørkt Træ er noget for dig. Her forekommer en mere kunstnerisk konstruktion af de klassiske klyngependler.

 

 

Dekorationspærer og pendler med dekorationspærer

Hvis du er vild med at føle din indretning bliver personliggjort, så er denne guide til en hyggekrog jo lige noget for dig – for her samles de mest hyggelige belysningsformer vi har, og her er der virkelig mulighed for at vælge sin favorit. Det samme gælder for dekorationspærer – der findes simpelthen et væld af dekorationspærer i alverdens former, størrelser, farver og lyskilder.

Mange dekorationspærer tager udgangspunkt i klassiske gammeldags glødepærer, og vil derfor have et varmt og hyggeligt lys. Der findes også pendler med dekorationspærer – se denne Nielsen Pendel Hose Galviseret hvor der udfordres på de almindelige konstellationer og skabes noget nyt. Er du mere til det klassiske med et twist, så er denne pendel med dekorationspære måske mere dig Nielsen Pendel P8.

Har du allerede en skøn lampe som blot trænger til nyt liv, så foreslår vi at du udelukkende fokuserer på pæren, og finder dig en skøn dekorationspære. Denne LED E27 Filament Globe G95 er dæmpbar,- ligesom utroligt mange af vores dekorationspærer er – og dette kan være en fordel i hyggekrogen, så belysningen altid er perfekt uanset hvor lyst der er. Denne BIG Flex LED Mystery Dæmpbar Smoke er i en alternativ form og en mørkere farve.

Der findes super mange forskellige dekorationspærer, og du kan få dig et overblik over dem her Dekorationspærer hvor du både kan finde dekorationspærer i varmt lys, koldt lys, med detaljer indeni, i forskellige former, farver og størrelser. De fleste af vores dekorationspærer kan dæmpes – og tro os når vi siger at du kan få dekorationspærer hos os i ALLE former, stilarter og lystoner.

 

Dette var vores bedste fifs til at benytte belysning til at skabe en dejlig og skøn hyggekrog. Vi håber bestemt, du er blevet inspireret til at lave dit eget hyggehjørne. Uanset hvilken belysning du foretrækker, er du altid velkommen til at kontakte os for hjælp og gode råd til din belysning :-)

God jagt på den nye hyggekrog!

Flere artikler