Natlampe

Natlampe

Natlamper fås i flere forskellige versioner. De to typiske natlamper er enten væglampen eller bordlampen.

Der kommer et afsnit om væglamper længere nede, så her tager vi udgangspunkt i sengebordslamper, eller natbordslamper til børn.

En sengebordslampe har mange fordele. Den første og mest indlysende fordel, når det kommer til børneværelset er prisen. Bordlamper i enfin kvalitet, kan fås helt ned til omkring 100-200kr. Da den skal stå på etbørneværelse, hvor ting ofte har det med at gå i stykker, eller hvad man pludselig finder på en anden god idé, giver det mening ikke at sprænge hele budgettet når man vælger en bordlampe til børneværelset. En anden fordel vedbordlampen som natlampe til et børneværelse er, at den ikke kræver nogen installation. I modsætning til en væglampe, skal bordlampen bare sættes i stikkontakten, så er den klar til brug. Dette er en stor fordel til børneværelset, da der ofte vil være behov for forandring og omrokering. Med en bordlampe sikrer du derfor at det bliver dejligt nemt at flytte natlampen på børneværelset, da det bare er at hive stikket ud af kontakten og sætte det i igen, hvor lampen passer ind.

 

 

Børneværelse indretning

Når børn vokser op, er det vigtigt at de føler sigstimulerede og kreative i deres hjemmeomgivelser, så de udvikler sig og følersig frie til at lege og have det sjovt. Derfor er indretningen af et børneværelse en vigtig overvejelse, da barnet gerne skal have en god balance af afslappethed og sjov. Legende farver, lærende og hyggelige bøger, musikafspiller til dans, sjov pynt til væggene, og legetøj uden rod er nogle afde vigtigste elementer i et godt børneværelse.

Børn er nysgerrige, og derfor kan brug af billeder, kunst, mønstre og malerier være med til at aktivere barnets nysgerrighed på kreativitet. Samtidig opfordrer det intuitivt barnet til at udfolde sigkreativt. Det samme gælder for brug af legende farver. Slip gerne tøjlerne, og skab et sjovt univers i dit børneværelse, gennem farvede møbler, en farvet væg eller farverige plakater.

Barnet skal ikke kun udvikle sig i en sjov og kreativretning, men selvfølgelig også fagligt og personligt. Derfor er det en god idé at lave et læsehjørne fyldt med sjove og lærende børnebøger, og selvfølgelig en flot læselampe, hvor du og dit barn kan sidde i ro og mag og læse en bogsammen. Hvis der skal skrues helt op for hyggen, kan en høj børneseng dannemulighed for en hule under sengen, hvor der med hyggelig afdæmpet belysning, masser af puder og tæpper og et udvalg af hyggelige børnebøger, er dannet de perfekte rammer for, at dit barn kan slappe helt af.

Sørg også for, dit barn har plads til at sidde på gulvet og lege med sit yndlingslegetøj. Dette bliver mest behageligt, hvis der er et blødt grundlag. Prøv med et tykt tæppe, eller et gummiunderlag i en sjov farve. For at holde børneværelset pænt og så ryddeligt som muligt, er gode opbevaringsmuligheder nødvendige. Tænk i lukkede skabe med hylder og opbevaringskasser til opdeling af legetøj.