Plafond

Plafond

En plafond kan bruges mange steder i hjemmet, men ses ofte på badeværelser, da den giver en masse lys, uden at tage noget plads og uden at man ligger mærke til den. Plafonder ses dog også meget på gangarealer, i opgange og somme tider i køkkener. Også i kælderen tjener de sit formål, da dersom oftest ikke er ret højt til loftet. Derfor er det rart med en lampe der ikke rækker mere end 5-6 cm ned fra loftet.

Hvad er en plafond?

En plafond er en lampe der sættes direkte på dens overflade. Dette kan være i loftet eller på væggen. De er ofte runde, men kan også være firkantede. Du har støder helt sikkert på dem dagligt, men det er alligevel ikke sikkert, at du nogensinde har lagt mærke til dem. De er nemlig meget neutrale, hvilket er en af årsagerne til at de benyttes i badeværelser, på gangarealer, eller i opgange – områder hvor det ydre ikke er så vigtigt, men hvor funktionaliteten er i højsædet. Plafonder er praktiske i eksempelvis badeværelser, da de ikke rager ned fra loftet og giver en god generel rumbelysning er så højt til loftet samtidig med at man som rent har behov foren stærk belysning.  Plafonder hører også under navnet loftlamper, da det betegner alle lamper der er monteret direkte i loftet. Nogle bruger også udtrykket loftlamper om pendler, der betegner lamper som hænger ned fraloftet.  Typisk ser vi pendler over spisebordet og i køkkenet, men de passer ind i alle hjemmets rum.

Plafond lamper

Hos OutletLamper har du muligheden for at shoppe mellem et bredt udvalg af forskellige plafond lamper. Plafonderne laves både i glas og plastik, og selvom mange af dem er neutrale i deres look, kan man også få plafonder, hvor der virkelig ikke er sparet på detaljerne. Dette kan både være mønstre, glitter, eller diamantlignende sten, der er monteret på plafonden, så den bliver helt shiny.

 

 

Lampetyper til badeværelset

Ligesom stuen og køkkenet har lamper somkendetegner de rum, har badeværelset også lamper vi primært finder her. Herunderfinder du de mest anvendte typer af lamper, når det kommer til badeværelset.

Loftlampe til badeværelset

Vi kommer ikke uden om et badeværelser uden lys i loftet. Lyset i loftet sikrer, at der er en god grundbelysning i hele badeværelset. Mange vælger de runde eller firkantede plafonder, da de er neutrale og giver et godt lys, men nogle foretrækker også en skinne med flere spots siddende på lampeskinnen. Uanset om du vælger det ene eller det andet, kan du få lamperne med indbygget LED, eller hvor du selv vælger hvilken pære der skal sidde i lampen.

Væglampe til badeværelset

Som vi også har været inde på tidligere, er væglamper til badeværelset yderst populært. Både fordi de er praktiske, men også fordi de giverbadeværelset et flot look, og bidrager med noget visuelt, som ellers kan være svært at fremtrylle i et af boligens mest usexede rum.

Indbygningsspots til badeværelset

Indbygningsspots, eller indbygningslamper, er en løsningmange har valgt til badeværelset. Disse kan især være brugbare i mindre badeværelser, da de ikke kræver noget plads. En anden årsag er at de er superstilfulde og går aldrig af mode. Mange vælger også en kombination af andrelamper med et par indbygningsspots i eksempelvis bruseområdet.