Plisse lampeskærm

Plisse lampeskærm

Plisse lampeskærme er de mest solgte lampeskærme herhjemme i Danmark. De håndfoldede lampeskærme giver et fint blødt lys, som skinner ud hele vejen rundt. Til vores plisseskærme anbefaler vi altid en pære som lyset 360 grader, så lyset også bliver fordelt hele vejen rundt i den flotte skærm. Med de hvide plisseskærme kan du både skabe hyggelys ved at vælge en varm glødelignende pære, men du kan også bruge en almindelig LED pære som giver et mere hvidt lys. Foruden de klassiske plisse lampeskærme i hvid, kan du også finde lampeskærme plisse som er i forskellige farver. Den blå farve er på det seneste blevet et meget populært valg hos vores kunder. Vi stræber efter at have Danmarks bedste udvalg af lampeskærme, her er plisseskærme selvfølgelig ingen undtagelse. Har du en gammel retro bordlampe, kan du give den et pift ved at udskifte skærmen. Det kan få lampen til at se helt ny ud igen. Hvis du søger et andet look til den samme lampe, hvorfor så ikke prøve en af vores plisseskærme i en anden farve? De plisseskærme vi forhandler er af højeste kvalitet og er alle håndlavet i Europa (de fleste i Danmark eller Sverige).

Plisseret lampeskærm

En plisseret lampeskærm er en af de mest klassiske lampeskærme, som har været produceret i rigtig mange år. De plisserede lampeskærme ses ofte på ældre lamper, men er begyndt at blive in igen og passer både til hjem med en klassisk indretning, samt moderne hjem som søger et strejf af retro. Når det kommer til at vælge den rigtige størrelse på din plisseret lampeskærm, er en god tommelfingerregel at gå efter en skærm der er ¾ af højden på din bordlampe. Dvs. du ganger højden på din lampe med 0,75, for at finde den højde din lampeskærm bør være. Det er som sagt bare en tommelfingerregel, så det er ikke noget du bare skal rette dig efter, men det kan være en god indikator til at vælge størrelsen på din lampeskærm.

 

 

Hvilken størrelse lampeskærm passer til min lampe?

Der findes ingen fastlagte regler for, hvor stor eller lille en lampeskærm skal være, for at passe til din lampe. Det er simpelthen smag og behag – hvad er pænest og hvad giver mest mening i situationen. Dog får du her lige et par tips og tricks, i punktform, når det kommer til at vælge den rigtige størrelse på din lampeskærm: 

 

1. Diameteren på lampeskærmen bør være bredere end lampefoden.

2. Vi anbefaler at højden på din lampeskærm skal være ca ¾ af højden på selve bordlampen. Du skal derfor gange bordlampens højde med 0,75 for at finde den ideelle højde på din nye lampeskærm.

3. Hvis en bordlampe er placeret tæt på gulvet (under 50 cm) anbefaler vi en bredere/større skærm end normalt.

4. Sidder din bordlampe derimod højt (over 1 m) anbefaler vi en mindre/smallere skærm end du ellers ville have valgt.

5. Ønsker du at fremhæve selve stellet på lampen (det kunne være fordi det har en super flot messingfarve) anbefales det at vælge en lille skærm. Ønsker du derimod at tage fokus væk fra lampen, kan du med fordel vælge en større lampeskærm.

 

Lav din egen lampe

Lampeskærmen er ikke det eneste du kan skifte ud. Med en lampeskærm har du mulighed for, at lave din egen lampe helt fra bunden. Vi et af Danmarks største udvalg i kategorierne stofledninger, fatninger og baldakiner. På den måde kan du selv bygge en lampe, hvor du vælger farve og materiale på både baldakinen, ledningen, fatningen og lampen. Mange af vores fatninger fås dog også med stofledning, så du ikke behøver bruge ligeså mange kræfter på at samle lampen, men muligheden skal du ikke snydes for!

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller brug for hjælp til hvad som helst inden for lampeskærme, vil vi altid forsøge at hjælpe så godt vi kan. Vi sidder klar på mail, chat og telefon alle hverdage 10-16.