Spotskinner

Spotskinner

Spotskinner, også kendt som spotlight-skinner eller skinnesystemer, er en populær belysningsløsning, der tilbyder både funktionel og æstetisk belysning i forskellige typer rum, ex gangarealer og arbejdsværelser, stuer og soveværelser. Kort sagt: du kan finde spotskinner der kan passe alle steder.

Hvis du har behov for fleksibilitet i forhold til lampens placering, fx ved et spisebord som kan gøres længere eller kortere, eller et arbejdsområde, hvor du skal kunne flytte på lyset, er et skinnesystem en god løsning for at kunne flytte lampernes position og dermed have den optimale belysning uanset hvor mange gæster der er om bordet. 


Nogle spotskinner kommer med indbyggede spots, andre kan man købe skinner og spots i løse dele og derved sammensætte sin spotskinne præcis som man ønsker.


Spotskinner betegnelsen bruges om skinner med spotlamper på.

Dette skal ikke forvirres med strømskinner eller tracks, hvor man kan hænge lamper i ledninger fra skinnen.


Med en skinnespot kan du skabe en moderne, alsidig og attraktiv belysning i alle rum i dit hjem. Kun fantasien sætter grænser. Gå ind på vores side, og lad dig inspirere til ny belysning til dit hjem. 

Spotskinne - 1 faset eller 3 faset

Forskellen mellem 1-faset og 3-faset skinnesystemer ligger primært i deres elektriske kapacitet og fleksibilitet.

1-fasede systemer bruger én enkelt strømkreds og kan typisk håndtere en begrænset mængde watt. Det er typisk de 1-fasede skinner man bruger i hjemmet, da disse systemer er generelt lettere at installere og kræver mindre elektrisk arbejde, hvilket kan gøre dem mere omkostningseffektive i både installation og vedligeholdelse. Alle lyskilder på skinnen vil typisk blive tændt og slukket samtidig, med mindre der gøres brug af intelligente pærer, som kan styres via app.

3-fasede systemer bruger tre separate strømkredse, hvilket giver mulighed for at håndtere en større samlet effekt, samt flere lyskilder. De tillader opdeling af lysene i tre forskellige grupper eller zoner, der kan styres individuelt. Dette giver mulighed for mere komplekse opsætninger og større kontrol over belysningen, som er ideel til kommercielle og industrielle miljøer som butikker, gallerier, kontorer mm., hvor der er behov for højere effekt og fleksibel lysstyring. Installation af 3-fasede systemer kræver ofte installation af en elektriker. Det kan derfor være dyrere i både installation og vedligeholdelse sammenlignet med 1-fasede systemer.

 

Spot på skinner

Spotlights er fokuserede lyskilder, der kan rettes mod specifikke områder for at fremhæve objekter eller skabe stemning, fx sætte fokus på billeder på væggen mm, eller stærk belysning på arbejdsborde. Disse spots kan monteres på spotskinner og kan typisk drejes og flyttes langs skinnen for at justere belysningen efter behov. Skinnen kan monteres både på loft og væg.

Fordele ved spot på skinner

Spots giver stor fleksibilitet, da de nemt kan flyttes og justeres langs skinnen, hvilket gør det muligt at ændre belysningen uden større ombygning.

De er ideelle til at fremhæve kunstværker, møbler eller andre elementer i rummet, da de har en meget fokuseret lyskegle, som betyder, at du kan ramme præcis med lyset på genstanden, du ønsker oplyst.

Dertil kan skinnerne ofte også forlænges eller tilpasses med flere spots, efter behov.

Alt i alt har de et moderne design, som kan tilføje et stilfuldt og industrielt udseende til indretningen. 


Spotskinne messing

Vores mest populære spotskinne er Spotskinne 6 Justerbar Sort/Messing  Lampen har seks spots i meget enkelt design, med en lille detalje med ringe indvendig i messing/gyldent look.

Dette giver lampen et ekstra strejf af elegance. 

Lampen fås også i mindre versioner med henholdsvis 2 og 3 spots.

Altså har du fin mulighed for at få denne lampe i den rigtige længde, eller i kombination af størrelserne til at passe spotskinnerne perfekt til dit ønske, og få den optimale belysning i dit hjem.

Spotskinner til stuen

God belysning hænger sammen med god anvendelse af rummene. Belysningen kan derfor også give en pejling af, om du bruger rummene godt og fuldt ud. Har du et rum, som du ikke synes fungerer, giver det god mening og se, om du har den rigtige belysning. Når vi indretter et rum med møbler, laver vi ofte flere grupper af møbler. Det samme kan gøres med lys og derved skabe flere rum i rummet. I din stue kan du have et generelt lys, der lyser hele rummet op, suppleret med mindre lamper placeret ved sofagruppen, lænestolen, læsehjørnet osv.

At have forskellige typer lyskilder eller lamper i stuen kan hjælpe med at give en mere spillende og levende belysning. 

Spotskinner i stuen er også en super god løsning til at skabe en anden atmosfære og fremhæve bestemte møbler/genstande i stuen. 

Spotskinner kan med fordel bruges til at sætte lys på reoler og hylder, og hvis du har et arbejdshjørne med skrivebord, eller læsekrog.

Du kan let ændre opsætningen at spotskinne, hvis møblerne flyttes eller rummet omorganiseres.


Sådan finder du den rette spotskinne


Spotskinner er en alsidig og funktionel belysningsløsning, der kan tilpasses forskellige behov og miljøer. De tilbyder fleksibilitet, justerbarhed og en moderne æstetik, hvilket gør dem ideelle til både private og kommercielle rum. Når man vælger spotskinner, bør man overveje faktorer som anvendelsesområde, design, lyskildetype og elektriske krav for at finde den bedst egnede løsning.


Når du skal finde den rigtige spotskinne til dig, er der flere faktorer, som du skal have med i din overvejelse, for at finde den bedste løsning til dit behov:


Anvendelse 

Skal spotskinnen skal bruges i en bolig - stue, køkken, badeværelse, eller i et kommercielt miljø  som fx butik, galleri eller kontor.


1-faset og 3-faset skinnesystem?

1-faset skinnesystem er ideelt til mindre installationer og områder, hvor alle lyskilder skal tændes og slukkes samtidig.

3-faset skinnesystem passer godt til større og mere komplekse installationer, hvor du ønsker at kunne kontrollere forskellige grupper af lys separat.


Design og æstetik

Vurdér, om du har brug for spotskinnerne til mere funktionel belysning som arbejdsborde eller til læselampe, eller om de skal være en del af dekorativ brug fx fremhæve kunstværker, eller skabe stemning mm.

Spotskinner kommer i mange forskellige design, farver og materialer, fra det helt enkle til mere industrielle udseende. Så vælg stilen, der passer til dig.

Hertil kommer også skinnernes farve og finish.

De mest populære er hvid,sort, sølv eller messing. De laves oftes i metal eller plast.


Længde og layout

Spotskinner kommer som oftest i længderne 1 meter, 1,5 meter og 1,9 meter, men du kan nemt “opbygge” skinnerne som du ønsker. Du kan forkorte længde på skinnerne ved at save den over med en nedstryger (vær dog opmærksom på, at garantien på skinnen så bortfalder). Forkorter du din strømskinne, skal du benytte en nedstryger og ikke andet værktøj, da skinnen ikke kan tåle varme, og dermed kan blive beskadiget, hvis du benytter elektrisk værktøj til at skære i skinnen. De fleste systemer kommer dog også med samle- og hjørnestykker mm, så du har mulighed for at forlænge en skinne, eller sætte dem i vinkel osv.