Guide - Sådan "skræller" du din stofledning

Hvis du er i tvivl om, hvad det nu vil sige at "skrælle" en ledning, er du kommet til det rette sted. Det er noget du altid kommer ud for, når du skal montere en lampe eller en fatning med ledning, så du kan ligeså godt lære det med det samme :-) 

Hvad vil det sige at skrælle en ledning?

At "skrælle" en ledning vil sige, at man afisolerer de små kobbertråde, der sidder inde i en ledning, for at tilslutte dem til en lampe eller fatning. 

Hvad skal jeg bruge for at skrælle min ledning?

Det eneste du behøver at have til rådighed, er en smule tape og en saks. Læs denne korte guide, for at blive en smule klogere på, hvordan du skræller en stofledning. 

Sådan "skræller" du din stofledning

1) Til at starte med klistrer du en strimmel tape rundt om ledningen, som vist på billedet ovenfor. Placér tapen ca. 2cm fra dér hvor du skal skrælle. Grunden til tapen er, at den forhindrer ledningen i at flosse når du klipper den over.

 

2) Herefter klipper du den øverste del af ledningen ned til tapen. Husk at sørg for kun at klippe i det ydre stoflag og ikke i selve el-kablet indeni isoleringen. Brug dine fingre til at udvide åbningen, som på billedet og træk det yderste lag af. 

 

3) Når du har trukket det yderste lag af ledningen og åbnet den, finder du to (eller tre) ledere heri. I disse sidder kobbertråde, som skal afisoleres. Dette gøres lidt på samme måde, som du lige har gjort med det yderste lag. Klem saksen sammen indtil kobbertrådene bliver synlige. Herefter kan du fjerne plastikisoleringen, hvorefter du kan sno kobbertrådene. 

 

Vi håber, at denne guide har været behjælpelig og at du nu er ekspert i at skrælle ledning, næste gang du har brug for det. Se vores store udvalg af stofledninger her. Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os på mail, chat eller telefon. 

Flere artikler