Sådan skaber du et hjemmekontor med den rette belysning

Er der én ting vi har lært under de seneste års corona-tider er det, at der skal være rart at være i sit eget hjem, uanset om man bor stort eller småt. Mange af os har måske endda vænnet os til at arbejde hjemmefra, og lært at nyde det. Derfor er det vigtigt at give sig selv de bedste forudsætninger for et godt og motiverende arbejdsmiljø – og her starter fokusset på, at skabe det perfekte hjemmekontor.

Først og fremmest, kan det skabe sindsro for de fleste, at der er ryddeligt og en rummelig fornemmelse. En rummelig fornemmelse, kan først og fremmest skabes ved ikke at have for mange ting flydende, og at vælge lette og lyse møbler. Rummelighed kan dog også snydes frem med en god og behagelig rumbelysning for at skabe en lys og rar atmosfære. God belysning er altafgørende for, om du får dét ud af dit hjemmekontor du ønsker, og derfor har vi her lavet en lille guide om at opnå den perfekte belysning til dig, der ønsker det bedste arbejdsmiljø i dit hjem.

 

Overvej hvilken stil du kan lide

Før du begiver dig ud i at indrette dit hjemmekontor, kan det være en god ide at overveje hvilken stil du kan lide, men også hvilken stil der passer til dit behov. Mange er vilde med kraftige farver og mange detaljer, men overvej altid først, om de farver du vælger, hjælper dig med at fokusere, eller nærmere stjæler fokus fra dit arbejde og ender med at distrahere dig.

Et godt råd er at vælge rolige farver og undgå for mange nips ting der kan opfattes ”rodende” for din underbevidsthed. Sørg for der føles luftigt omkring dig, uanset om dit hjemmekontor er småt eller stort. Et godt fif til at skabe ro, kan være at fokusere mest på lukkede opbevaringsmøbler, eksempelvis et flot skab eller en lukket reol med skuffer hvor du kan samle alle dine småting og papirer, uden at det skaber øjefang i rummet. På den måde, bliver du ikke distraheret af småting der roder eller flyder.

Mange forskere mener at rolige pastelfarver som eksempelvis lyseblå skaber en følelse af ro i vores hjerner – mærk dog efter hvilke præferencer du selv har. Måske skaber hvide vægge og træmøbler ro hos dig, og måske har du brug for at lade dig inspirere at stærkere farver og kunst på væggene. Du kan med fordel søge på billeder på internettet af hjemmekontorer, og lade dig inspirere af andres valg af farver og møbler før du indretter dit hjemmekontor færdigt.

 Halo Design Oslo Bordlampe Sort Nielsen Light Mamba LED Bordlampe Hvid

 

Kombiner en rolig atmosfære med et effektivt arbejdslys

Når du skal arbejde intensivt med papirer eller på computeren, er belysningen især vigtig. Er der dårligt rumlys, kan du få ondt i øjnene af at fokusere på en lys skærm, eller endda overbelaste øjnene ved at knibe øjnene sammen. Sørg derfor for både at have lys oppefra, eksempelvis en pendel eller en loftslampe hængende der giver et blødt lys, og kombiner loftslyset med en mere direkte lyskilde direkte på din arbejdsplads. Dette kan være en gulvlampe eller mest populært: en bordlampe. Kombinationen af loftslys og direkte arbejdslys gør, at der ikke kommer skygger ned over dit arbejdsbord, alt efter hvordan lyset rammer, da lyset kommer fra flere vinkler. På denne måde, behøver du heller ikke at sidde i et skarpt oplyst lokale, der nærmest kan fremstå kliniks og koldt i længden. Derimod kan du have et blødt og roligt loftslys, så dit rum fremstår hyggeligt og afstressende, uden at gå på kompromis med behovet for direkte belysning over din arbejdsplads.

 

Benyt dig af justerbare lampeskærme

Når du tilføjer en gulvlampe eller en bordlampe til dit hjemmekontor, er det vigtigt at forholde sig til, at du ikke altid sidder på samme måde, og at dit behov for belysning ofte ændrer sig alt efter hvad du er i gang med. Derfor er det bedste tip til dig der søger godt arbejdslys, at vælge en lampe der har en justerbar skærm. Med en justerbar skærm, kan du ændre din siddestilling lige så tosset du vil, og blot lade lyset følge med dig. Med andre ord, lader du lyset rykke sig efter dine behov og ikke omvendt. Med en justerbar lampeskærm skaber du de bedste forudsætninger for at skabe et godt og effektivt arbejdslys, uanset hvordan du ønsker at sidde, og hvor på skrivebordet dit arbejde skal oplyses.

Halo Design Baltimore BordlampeNielsen Light Jensen Arkitektlampe Sort

 

Vælg dæmpbare pærer

Det sidste trin i at skabe det bedste arbejdslys på dit hjemmekontor, er at vælge lyskilder eller pærer til dine lamper. Der findes et bredt udvalg af pærer, men dem vi oftest anbefaler til læselys eller arbejdslys, er dæmpbare pærer. Dæmpbare pærer kan oftest justeres i 3 forskellige niveauer, og på denne måde kan arbejdslyset reguleres alt efter hvor lyst eller mørkt resten af rummet af, så belysningen føles naturlig og tilstrækkelig, uden at blive for skarp. Med en justerbar pære kan man derfor både få blødt, moderat og skarpt lys, hvilket gør ens lampe utroligt alsidig i hverdagen uanset årstidens naturlige lys og rummets generelle belysning. Derfor anbefaler vi altid at benytte pærer der er justerbare når der er tale om lys der anvendes til arbejde eller læsning. Et godt bud på en klassisk dæmpbar pære der passer til det meste kan være vores LED E14 Spot 470lm dæmpbar pære. Der findes dog et vælg af justerbare pærer, både dekorationspærer og mere klassiske pærer alt efter hvilket visuelt udtryk i ønsker at jeres lamper skal udstråle.

 

Brug dine lamper, til at skabe en flot fornemmelse i rummet

Nu har du både overvejet din personlige stil, dit behov for lys og modtaget de mest nødvendige råd til hvordan du skaber den perfekte belysning på dit hjemmekontor. Her vil vi give nogle konkrete eksempler på geniale lamper til dit hjemmekontor, der kombinerer praktiske behov med stilrige løsninger – med andre ord; nu kan du leve stilen ud gennem valg af lamper. Herunder giver vi derfor nogle forskellige bud på, hvordan en god arbejdslampe kan se ud – og tro os, mulighederne er mange.

 Shimo Bordlampe Juncadella Bordlampe

Er du til at give dit hjemmekontor et moderne twist af klassiske materialer, kan du muligvis finde glæde i en enkel og klassisk bordlampe med lyse træelementer. Her vil vi foreslå dig vores flotte Luxo Bordlampen. Denne lampe blender ind på de fleste skriveborde, men uden at blive kedelig.

 Luxo Bordlampe Hvid

Søger du en lavpraktisk og klassisk lampe der tilbyder opbevaring af dine vigtigste kontorartikler, kan du med fordel prøve vores Labor LED Bordlampe Sort. Med denne kan du have dine kuglepinde og andre skriveredskaber lige ved hånden, og samtidig have en enkel og effektiv arbejdskampe ved din side.

Labor LED Bordlampe Sort

 

Du kan også give dit hjemmekontor et moderne udtryk med en smuk, gylden og vigtigst af alt, justerbar bordlampe fra Ledkia (Cabir Bordlampe). Denne bordlampe henvender sig til dig, der ønsker at skabe en eksklusiv stemning på dit hjemmekontor lidt udover det sædvanlige.

 Cabir Bordlampe

Måske går du i en helt modsat retning, og ønsker noget minimalistisk og topmoderne. I så fald kan vi anbefale vores Flexo 6W LED Bordlampe Kobber, der uden tvivl vil skabe en let og moderne følelse på dit skrivebord.

 Flexo 6W LED Bordlampe Kobber

 

Husk på…..

Husk på, at vi altid gerne vil hjælpe jer direkte, med lige netop jeres hjemmekontor. Om i har brug for tips til lige netop jeres skrivebord eller jeres behov, står vi altid klar til at vejlede jer personligt i jeres valg af pærer og lamper så de matcher jeres behov. God jagt på jeres jagt efter det perfekte hjemmekontor!

Flere artikler