Glødepærer

Glødepærer

Når ordet ”glødepære” lyder, ringer der en klokke for de fleste. Dette er helt forståeligt, da glødepæren har eksisteret i over 100 år. Den traditionelle glødepære giver et varmt og hyggeligt lys, og har været med til at sprede stemning i tusindvis af danske hjem. Den traditionelle glødepære har dog en del ulemper, hvilket også er grundet til at LED pærer anbefales i dag.

Én af ulemperne er det enormt høje energiforbrug, der både er til skade for miljøet og for din pengepung, da det virkelig er noget der får elmåleren til at svinge rundt. Mens de gammeldags glødepærer som regel brugte mellem 40 og 60 watt, er teknologien med de nye LED pærer blevet så god, at du kan få glødelignende LED pærer som bare bruger 2-4 watt.

En anden ulempe ved den gammeldags glødepære er den korte levetid. En standard glødepære har en levetid på bare 1000 timer, hvilket svarer til ca. et års forbrug, afhængigt af brug, naturligvis. De fleste LED pærer holder mellem 25-30.000 timer og så er det jo et simpelt regnestykke, hvad der bedst kan betale sig i længden. LED pærer koster en lille smule mere i indkøb, men man siger at de tjener sig selv hjem efter bare ét år.

 

Hvis du er i tvivl om hvor meget en pære giver, når du ser på varebeskrivelsen, har vi lavet en Guide om Watt, Lumen og Ra, som dækker alle disse begreber. Vi håber, at du finder denne guide behjælpelig. Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os på chat, TLF: 77 77 77 14 eller mail: Kontakt@outletlamper.dk.

 

 

Dekorationspærer

Dekorationspærer er en variant af LED-pæren vi hyppigt støder på i de danske stuer. Til den rette lampe, kan en dekorativ pære virkelig være en hyggespreder og skabe den helt rigtige stemning.

Hvornår skal jeg vælge en dekorationspære?

Der er flere steder hvor en dekorationspære kan være smart. Et sted vi ofte ser dem, er i fatninger med ledning, hvor pæren hænger frit. Disse kan blandt andet finde sted i hjørnet af stuen, i gangen, entréen eller soveværelset.

Hvis du har en retrolampe, pynter det også at sætte en dekorationspære i, da du bevarer vintage-looket på lampen.

Et sidste sted vi vil anbefale dekorationspærer er i lamper hvor pæren er synlig. Dette gælder både glaspendler, gitterpendler, bordlamper eller gulvlamper. Hvis du alligevel har valgt en lampe hvor man kan se pæren, hvorfor så ikke vælge den pænest mulige af slagsen?