7 Gode læselamper der sætter mere lys på Corana-karantænen

Grundet Coranasituationen i Danmark, er de fleste i øjeblikket fanget derhjemme eller er ”flygtet” til sommerhuset, væk fra al form for civilisation. Dette har givet mange danskere nogle ekstra timer i døgnet. Er du én af de mange, så det er nu du har tid til at få læst den krimi, du fik i julegave, som har stået på reolen og samlet støv lige siden. Det kræver dog en god læselampe, at skabe et godt læselys. Vi har derfor lavet en guide til hvordan du finder det bedste læselys, samt fremvist nogle eksempler fra OutletLamper.dk som dækker disse behov. God læsning :-)

Læselys Guide

Hvad er godt læselys?

Det er meget individuelt, hvad man synes er godt læselys og det kan også variere alt efter hvordan man lige sidder eller ligger. Sørg derfor for at vælge en model, som er fleksibel og kan justeres. Køb en læselampe, hvor lampeskærmen kan justeres, så du ikke kigger direkte ind i pæren.

Hvilken type lampe skal jeg vælge?

Typen af lampe du skal bruge som læselampe, afhænger af hvor du bedst kan lide at læse. En bordlampe bruges oftest til at give læselys ved skrivebordet. Gulvlampen passer perfekt ind i stuen, ved siden af lænestolen eller sofaen. Skal du bruge læselys i sengen, vil væglampen være det bedste valg, men den kan også benyttes bag sofaen eller ved en stol der står tæt på væggen.

Hvor kraftig en pære skal jeg vælge?

Læselys må ikke være blændende, men skal alligevel være kraftigt nok, til at man også kan læse det med småt ;-) Vi anbefaler en LED pære som lyser mellem 500-800 lumen.

Hvor skal jeg placere lampen?

Hvis du er højrehåndet anbefales det at du placerer lampen på din venstre side. På den måde skygger du ikke for lyset. Er du venstrehåndet, bør du ligeledes placere lampen til højre for dig. Lampen bør også være placeret, så lyset kommer ind fra siden og ikke direkte fra oven. Så undgår du nemlig genskær fra din bog eller dit blad – særligt blade har tendens til at være blanke og give genskær.

 

Vores anbefalinger

Herunder finder du OutletLampers egne anbefalinger til et godt læselys. Klik på billederne, for at gå til produktet i vores webshop. 

Den eneste skrivebordslampe du behøver

 Markslöjd Jock Bordlampe Markslöjd Jock Bordlampe Hvid

Jock bordlampen fra Markslöjd kan justeres som du ønsker. Den laves både i sort og i hvid og egner sig perfekt til skrivebordet eller kontoret. Lampen har indbygget LED-lyskilde og bruger bare 5W. 

Tag lampen med dig overalt

 

Halo Design the One

Halo Design Bring Along bordlampe (th.) og Halo Design the One bordlampe (tv.) Disse smarte bordlamper har det tilfældes, at de begge er trådløse. Du kan derfor tage din bog med ud i haven, campingvognen, teltet, eller bare hen i det område af hjemmet hvor der ikke lige er en stikkontakt. Begge lamper kan justere lampeskærmen, samt lysstyrken.

To perfekte gulvlamper til sofakrogen

Frandsen Klassik Gulvlampe

Disse to Gulvlamper fra hhv. Halo Design og Frandsen er idéelle som læsebelysning til stuen. Begge lamper har to lampeskærme, som kan tændes og slukkes enkeltvis. Peg den ene imod din bog og den anden ud i lokalet, så kontrasten mellem lys og mørke ikke bliver så voldsom. 

Den klassiske eller den moderne sengelampe?

 Frandsen Ball VæglampeHalo Design Spot Væglampe Med USB Hvid

Disse to væglamper er unikke på hver deres måde. Ball væglampen fra Frandsen (tv.) er den klassiske væglampe, som du aldrig går galt i byen med. Lampen kan drejes, så lyset peger i den retning du ønsker det. Til højre ses den mere moderne væglampe, hvor der er indbygget USB-port så du kan oplade din telefon/Ipad mens du har den ved hånden. Begge lamper haves i flere forskellige farver. 

 

Vi håber, at du har fundet denne guide behjælpelig. Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os på TLF: 77 77 77 14 eller mail: Kontakt@outletlamper.dk.

OutletLamper Logo

Nyttige Links: 

Hvilken pære egner sig bedst til min lampe?

Køb din nye læselampe her

Flere artikler